Szakszuka z ciecierzycą i królowa wśród patelni - Woll

Szakszuka z ciecierzycą i królowa wśród patelni - Woll

Szakszuka z ciecierzycą i królowa wśród patelni - Woll

Przepis na : śniadanie

Każdy kto na co dzień gotuje doskonale zdaje sobie sprawę jak istotnym narzędziem w kuchni jest dobra patelnia. Taka do której nic nie przywiera, taka, która się nie rysuje i którą bez obaw wraz z pokrywką można włożyć do gorącego piekarnika. W związku z tym, że ja też jestem fanką takich sprzętów dziś na blogu parę słów o patelni idealnej i o pysznej szakszuce z ciecierzycą, którą na tej patelni przygotowałam. Zaparzam 😊. Królowa wśród patelni, czyli Saphir Lite Woll Dziś chciałam podzielić się z Wami moja ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.