Syrop pomarańczowy

Syrop pomarańczowy

Syrop pomarańczowy

Syrop pomarańczowy W grudniu zaczyna się sezon na cytrusy. Uwielbiam te owoce i wykorzystuję je w mojej kuchni na różne sposoby. Powstają z nich desery i również sporo przetworów. Tym razem na tapecie mamy pomarańcze. Zrobiłam z nich syrop pomarańczowy. Taki domowy jest najlepszy, bez zbędnych dodatków czy konserwantów. Dorzuciłam tylko do niego kawałek kory cynamonowej i nasionka kardamonu. W ten sposób syrop nabrał też delikatnego korzennego aromatu. Bez wątpienia będzie wspaniałym dodatkiem np. do kawy,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Suszone pomarańcze na choinkę

Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.