Konfitura z pigwy z żurawiną Konfitura z pigwy z żurawiną, to kolejny sposób na przetworzenie tego zdrowego i pysznego owocu. Tym razem postawiłam połączyć pigwę z żurawiną, bo to owoc, który także króluje na naszych stołach jesienią. Konfitura będzie idealnym dodatkiem do pieczonego drobiu czy też do wieprzowiny. Słodko-kwaśny smak owoców będzie tu doskonale pasował. Możesz ją również wykorzystać do słodzenia zimowej herbaty lub do przekładania ciast czy kruchych ciasteczek. Pigwa na blogu Na blogu znajdz... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...