Gładzica duszona w porach i winie

Gładzica duszona w porach i winie

Tym razem w ramach projektu Naturalnie Bałtyckie wzięliśmy na tapetę gładzicę. Jak już doskonale wiesz, bardzo lubię proste przepisy na ryby. I tak też było tym razem, a ponieważ ryba, białe wytrawne wino i tłusta śmietanka, to pyszny tercet, postanowiłam go wykorzystać w moim przepisie. Dodałam jeszcze pora i marchewkę, które udusiłam w winno-śmietankowym sosie. Na koniec na uduszonych warzywach ułożyłam surowe ryby, a patelnię przykryłam pokrywką. Ryby ugotowały się na parze i przy okazji przesiąkły aroma...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.