Buraki kiszone w kefirze

Buraki kiszone w kefirze

Buraki kiszone w kefirze

Buraki kiszone w kefirze Lato to czas chłodników, i choć moje dzieci uważają, że zupa na zimno, to nie zupa, to my z mężem je uwielbiamy. W czerwcu najbardziej lubimy chłodnik z botwinki z młodymi buraczkami. A gdy buraczki nieco podrosną robię chłodnik z kiszonych buraków. I właśnie dziś chciałam Was zaprosić po przepis na buraki kiszone w kefirze. Kiszone buraki nadadzą chłodnikowi charakterystycznego posmaku i kwasowości. Na blogu znajdziecie też przepis na   botwinkę kiszoną w maślance . Również jes... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.