Tak, tak – wiem, że jest środek lata, ale rzodkiewki i szczypiorek kojarzą się z wiosną, dlatego tarta ta nazywa się tartą wiosenną ;-) Składniki na formę o średnicy 28cm Mąka pszenna 250g Sól 3/4 łyżeczki Masło 150g Jajko 1 duże jajko Śmie The post Wiosenna tarta na kruchym cieście (z rzodkiewką i serem feta) appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...