Post Pasta jajeczna ze szczypiorkiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Szkoda, że nie mogę sięgnąć po tą kanapeczkę, więc zrobię pastę jutro na śniadanie, kupiłam dziś w lidlu majonez light, więc troszkę będzie mniej kalorii:)
Kiedyś szczerze nienawidziłam tej pasty, jednak z wiekiem zmieniły mi się smaki i bardzo się z tego cieszę :) Z chęcią zjadłabym sobie taką kanapeczkę.
taka pasta ze szczypiorkiem to i się z wiosną kojarzy a tu jej ani widu ani słychu;/
aj robie na kazde swieta i nie tylko :) daje troszku mniej majonezu a delikatnie wiecej musztardy
Nie trzeba ścierać na tarce ;) może po prostu drobniutko pokroić i na jedno wychodzi :P
Można też rozdrobnić widelcem… albo za pomocą blendera… ;-) Jak kto woli… aczkolwiek na smak potrawy to nie wpływa ;)
ja zawsze jajka gniote widelcem ;)i czasami szyneczke albo ser pokrojony w kostke dodaje, ale musztardy nigdy nie dodawalam , spróbuje dzisiaj ;)