Chrupiące faworki , chruściki

Chrupiące faworki , chruściki

Chrupiące faworki , chruściki

Przepis na faworki. Tłusty Czwartek – na pierwszy rzut w tym roku idą chrupiące faworki :)) Chociaż ja zdecydowanie wolę faworki puszyste ;-) A Wy jakie wolicie? ;-) Składniki Mąka pszenna 450g Żółtka 5 sztuk Sól szczypta Spirytus 1 łyżka Kwaśna gęsta śmietana 18% 3/4 szklanki Smalec 3 kostki, do głębokiego smażenia Cukier puder do […] The post Chrupiące faworki , chruściki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl . czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne Przeboje

Warto przeczytać

Ciasto „Trzy Szklanki”. Każdy Kawałek Rozpływa Się W Ustach. Genialnie Prosty I Szybki Przepis.

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Justyna Żak, 15 lutego 2014 23:44:42

pyszniutkie Ci wyszły:)

Anonymous, 16 lutego 2014 00:11:17

Jak dobrze,że już wkrótce będzie Tłusty czwartek i będę mogła skorzystać z przepisu na faworki i najeść się ich do woli.

Antenka, 17 lutego 2014 10:43:25

obowiązkowy w karnawale:) pyszny!

Anulla, 20 lutego 2014 00:14:57

pyszny klasyk, dawno nie robiłam.

DeO, 23 lutego 2014 00:48:37

mam wrażenie, że lepiej pokroić ciasto na romby. Tak, aby końcówka miała „szpic”. tylko tyle. reszta the best. Idę po mąkę