Szybka babka z białek z owocami

Szybka babka z białek z owocami

Szybka babka z białek z owocami

 Super przepis na wykorzystanie białek. Do przepisu użyłam mrożone porzeczki, ale możecie również użyć maliny lub rabarbar.  Składniki: białka 0,5 szklanki, cukier 3/4 szklanki, olej 3 łyżki, mleko 0,5 szklanki, mąka pszenna 250 g, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, wiórka kokosowe 3 łyżki, dodatkowo: garść porzeczek (mogą być mrożone) lub 2 gałązki rabarbaru, cukier puder do posypania babki, Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać po łyżce cukru. Następnie dodać olej oraz mleko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Patrycja TyminskaPatrycja Tyminska

Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

babki, ciasto

Inne przepisy z kulinarne odsłony pati

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.