Super przepis na wykorzystanie białek. Do przepisu użyłam mrożone porzeczki, ale możecie również użyć maliny lub rabarbar. Składniki: białka 0,5 szklanki, cukier 3/4 szklanki, olej 3 łyżki, mleko 0,5 szklanki, mąka pszenna 250 g, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, wiórka kokosowe 3 łyżki, dodatkowo: garść porzeczek (mogą być mrożone) lub 2 gałązki rabarbaru, cukier puder do posypania babki, Sposób przygotowania: Białka ubić na sztywno. Stopniowo dodawać po łyżce cukru. Następnie dodać olej oraz mleko... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.