Pasta z rydzów do słoików na zimę z maminego zeszytu. Doskonale smakuje z dodatkiem pieczywa i jak dla mnie ze świeżą cebulką. Składniki: 2 kg rydzów, 0,5 kg marchwi, 0,5 kg cebuli, 10 dag przecieru pomidorowego, 2 łyżki jarzynki, 1 łyżeczka pieprzu, sól do smaku, 1 szklanka oleju, Sposób przygotowania: Rydze ugotować. Marchew obrać i ugotować. Cebulę zeszklić na oleju. Wszystko razem przemleć przez maszynkę, wymieszać i smażyć razem przez 15 minut. Pod... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.