Pasta z rydzów

Pasta z rydzów

Pasta z rydzów

 Pasta z rydzów do słoików na zimę z maminego zeszytu. Doskonale smakuje z dodatkiem pieczywa i jak dla mnie ze świeżą cebulką. Składniki: 2 kg rydzów,  0,5 kg marchwi,  0,5 kg cebuli,  10 dag przecieru pomidorowego,  2 łyżki jarzynki,  1 łyżeczka pieprzu,  sól do smaku,  1 szklanka oleju,  Sposób przygotowania: Rydze ugotować. Marchew obrać i ugotować. Cebulę zeszklić na oleju. Wszystko razem przemleć przez maszynkę, wymieszać i smażyć razem przez 15 minut. Pod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarne odsłony pati

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.