Stary przepis na pyszny miodownik, przełożony kremem budyniowym z aromatem migdałowym. Składniki blaszka 25/35: ciasto: 50 dag mąki pszennej, 15 dag cukru pudru, 10 dag miodu, 5 dag masła, 1 jajko, 1 łyżka octu, 1 łyżka sody, 5 łyżek mleka, krem: 1 litr mleka, 2 budynie śmietankowe, 25 dag cukru, 1 kopiata łyżka mąki pszennej, 1 kostka masła, olejek migdałowy, Sposób przygotowania: Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 3 części. Każdą część rozwałkować na blachę wyłożoną papierem do p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.