Pyszne wilgotne ciacho, o intensywnym aromacie cytrynowym z posypką kokosową. Świetny przepis na wykorzystanie cukini. Składniki blaszka 23/33: ciasto: mąka pszenna 4 szklanki, cukinia starta 3 szklanki, cukier 1 szklanka, olej 1 szklanka, jajka 4 szt, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, skórka starta z jednej cytryny, sok z połowy cytryny, Posypka kokosowa: wiórki kokosowe 100 g, masło 2 łyżki, cukier 0,5 szklanki, Sposób przygotowania: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy olej, a następnie mąk... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.