Bardzo słodkie ciacho, przypominające słynne ciacho,, Pysznotka". Kruche blaty z dżemem z czarnej porzeczki, orzechami oraz bezą, przełożone kremem kajmakowym. Ciasto najlepiej smakuje, gdy wyciągnie się go wcześniej z lodówki 🙂 Składniki blaszka 25/35 : Ciasto : 4 szklanki mąki, 250 g margaryny, 6 żółtek, 4 łyżki gęstej śmietany, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, Krem: 200 g masła, 1 puszka kajmaku gostyńskiego, Piana: 6 białek, 1 szklanka cukru, 1 opakowanie kisielu wiśnio... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.