Kruche, pachnące masłem ciasteczka z marmoladą. Ciasteczka można wyciskać przez maszynkę, wtedy wychodzą o wiele ładniejsze. Ja niestety nie mam maszynki do ciasteczek a próbując wycisnąć ciasto przez worek cukierniczy, niestety za każdym razem pękał, ale mimo wyglądu to, myślę że to najlepsze ciastka jakie w życiu jadłam:) Składniki: mąka 320 g, skrobia ziemniaczana 50 g, masło 200 g, żółtka 4 szt, cukier puder 100 g, ekstrakt z wanilii kilka kropel, dodatkowo: marmolada wieloowocowa lub o smaku róży, Sposób p... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.