Ciasteczka amoniaczki, to zdecydowanie smak z mojego dzieciństwa. Gdy byłam małym dzieckiem, moja mama bardzo często je wypiekała. Zatęskniło mi się za tym smakiem i wspólnie z moją mamą upiekłyśmy te ciasteczka ze starego przepisu mojej mamy. Są bardzo łatwe do zrobienia i pyyyszne! Składniki: ciasto: mąka pszenna 1 kg, śmietana 18% 330 ml, żółtka 3 szt, amoniak 4,5 łyżeczki, margaryna 1,5 kostki, dodatkowo: białka 3 szt, cukier, Sposób przygotowania: Mąkę posiekać z margaryną, śmietanę wymieszać z amoniak... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Uwielbiam eksperymentować w kuchni i próbować nowych produktów spożywczych. Największą przyjemność sprawia mi uśmiech moich bliskich, kiedy smakują im moje potrawy i ciasta.