Przepis na : śniadanie
Widziałam w telewizji i w sieci wiele wariacji na temat jajka w szynce dojrzewającej. Jednak mam wrażenie, że czasem im prościej tym lepiej. Nie mogę się nadziwić, jak danie które tak pięknie wygląda może być tak nieprzyzwoicie proste w przygotowaniu. Zobaczcie sami. Składniki na dwie porcje: 2 jajka, najlepiej wiejskie 4-6 plasterków szynki lub polędwicy dojrzewającej (polędwica jest chudsza) sól pieprz czarny młotkowany szczypior, rukola lub inna świeża zielenina Przygotowanie: Formę do... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...