
Biała kiełbasa jest jedną z najpopularniejszych kiełbas na stole wielkanocnym. Niezwykle aromatyczna, soczysta kiełbasa wykonana z miesa wieprzowego. Wykonana w domu jest bardzo smaczna, polecam przepis. SKŁADNIKI : 3 kg łopatki wieprzowej poprzerastanej tłuszczem 250 ml wody 3 płaskie łyżki soli 5 łyżek majeranku 1 łyżeczka pieprzu 5 ząbków czosnku jelita do kiełbasy PRZYGOTOWANIE : Uszykowałam sobie 3 kg łopatki, chude mięso zmielona grubych oczkach a tłuszcz który otac... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...