Babka drożdżowa jest smaczna i dobra na każdą okazję. Zawsze podaję ją pokrojoną i posmarowaną masłem, chociaż jest tak smaczna że moje dzieci zjadają ją samą, polecam. SKŁADNIKI : 3 żółtka 1/2 szklanka mleka 1/2 szklanka cukru 100 g rozpuszczonego masła 50 g świeżych drożdży 400 g mąki pszennej 1/2 szklanka rodzynek + kilka kropel olejku rumowego lukier do dekoracji &nb... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...