Kiedyś był to produkt trudno dostępny, dziś można je kupić w każdym supermarkecie i to w różnych odmianach. Mowa oczywiście o tofu, twarożku z mleka sojowego, doskonale sprawdzającego się w kuchni wegańskiej. Można je na przykład usmażyć. Mamy przepis na niesamowitą panierkę, która wygląda i smakuje jak prażynka. Przepis na tofu smażone w panierce prażynka Składniki: Kostka tofu – zwykle 200 gramów, łyżka mąki ziemniaczanej, olej do smażenia, sól. Jak zrobić tofu w panierce prażynka? Tofu pokrój w kostkę, ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...