Tatar na imprezach to u nas punkt obowiązkowy. Świetnie sprawdza się jako przekąska albo zakąska. Przy większej liczbie biesiadników podawanie osobnych porcji tego dania może być jednak kłopotliwe. Dlatego w takich sytuacjach przyrządzamy cały talerz małych befsztyków, które częściowo są już wymieszane, aby ułatwić gościom zadanie. Znikają od razu jeden po drugim. Przepis na talerz tatarski – tatar na imprezę Składniki: Około 700 gramów wołowiny na tatara – najlepsza będzie polędwica, sprawdzi ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...