Tajski deser ryżowy z mango i mlekiem kokosowym. Przepis na mango sticky rice

Tajski deser ryżowy z mango i mlekiem kokosowym. Przepis na mango sticky rice

Tajski deser ryżowy z mango i mlekiem kokosowym. Przepis na mango sticky rice

Przepis na : deser

Ten słynny tajski deser to połączenie cudownego smaku mango z egzotycznym mlekiem koksowym i delikatnym ryżem. Jeśli zamkniecie oczy, po spróbowaniu poczujecie się jak rajskiej wyspie. Przepis na mango sticky rice Składniki: Szklanka białego ryżu, puszka mleka kokosowego, pół łyżeczki mąki ziemniaczanej, 1 dojrzałe mango, większa szczypta soli, 2 płaskie łyżki cukru . Jak zrobić kleisty ryż z mango? Ryż kilkukrotnie przepłucz w wodzie, zalej 2 szklankami wrzątku, gotuj po przykryciem aż cała woda wsiąknie, c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.