Surówka z młodej kapusty z marchewką. Wiosenny dodatek obiadowy. PRZEPIS

Surówka z młodej kapusty z marchewką. Wiosenny dodatek obiadowy. PRZEPIS

Surówka z młodej kapusty z marchewką. Wiosenny dodatek obiadowy. PRZEPIS

Wiosna to zdecydowanie najlepszy czas na przyrządzenie surówki z kapusty. Młode liście są delikatne, soczyste i pełne smaku. Przepis na surówkę z młodej kapusty Składniki: mała główka młodej kapusty, 2-3 marchewki, pęczek szczypiorku, 3 łyżki oleju, sól, pieprz. Jak zrobić surówkę z młodej kapusty? Wierzchnie liście kapusty odrzuć, następnie główkę drobno poszatkuj z pominięciem głąba, przełóż do miski, oprósz solą i wymieszaj – kapusta zmięknie. Marchewkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach, szczypi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.