Wiosna to zdecydowanie najlepszy czas na przyrządzenie surówki z kapusty. Młode liście są delikatne, soczyste i pełne smaku. Przepis na surówkę z młodej kapusty Składniki: mała główka młodej kapusty, 2-3 marchewki, pęczek szczypiorku, 3 łyżki oleju, sól, pieprz. Jak zrobić surówkę z młodej kapusty? Wierzchnie liście kapusty odrzuć, następnie główkę drobno poszatkuj z pominięciem głąba, przełóż do miski, oprósz solą i wymieszaj – kapusta zmięknie. Marchewkę obierz i zetrzyj na grubych oczkach, szczypi... czytaj dalej...
Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...