Klasyczny sos holenderski na bazie żółtek i masła jest wprost stworzony do szparagów. Genialne! Sos holenderski świetnie pasuje też do innych warzyw i jajek. Wszystkie niezbędne składniki prawdopodobnie masz w lodówce. A więc, do dzieła! Przepis na sos holenderski Składniki: cztery żółtka, ćwierć kostki masła, sok z połówki cytryny, biały pieprz, sól. Zrób tak: masło rozpuść w rondelku. Żółtka roztrzep rózgą w misce. Teraz będziemy gotować na parze: w garnku zagotuj niewielką ilość wody, połóż na nim miskę z ż... czytaj dalej...
Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...