Pleskavica czyli bałkańskie mielone. Bardzo charakterne, pyszne z patelni i grilla. PRZEPIS

Pleskavica czyli bałkańskie mielone. Bardzo charakterne, pyszne z patelni i grilla. PRZEPIS

Pleskavica czyli bałkańskie mielone. Bardzo charakterne, pyszne z patelni i grilla. PRZEPIS

To nie są zwykłe mielone. Pleskavicę jedliśmy na w wakacjach w Chorwacji, a po powrocie postanowiliśmy zrobić w naszej kuchni. Za pierwszym razem nie wyszła jednak tak, jak ją zapamiętaliśmy, mięso nie miało tej charakterystycznej konsystencji typowej także dla c evapcici. Dopiero przeglądając przepisy na chorwackich stronach kulinarnych, dowiedzieliśmy się, czego zabrakło wśród naszych składników, a mianowicie – odrobiny sody. Pyszne są te kotlety. Przepis na bałkańską pleskavicę Składniki: kilogram najlep... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.