Melanzane alla Parmigiana t o jedno z najsłynniejszych dań z południa Włoch, w Polsce mało znane, bo i bakłażany, choć dziś dostępne niemal w każdym supermarkecie, wciąż niezbyt często pojawiają się na naszych stołach. Spróbujcie parmigiany, a z pewnością się to zmieni. Ta zapiekanka to dowód na to, że włoska kuchnia to prawdziwe królestwo prostoty. Jest przesmaczna. Przepis na parmigiane Składniki: 3 średnie bakłażany , 1 cebula, 2 ząbki czosnku, puszka pomidorów krojonych w zalewie, 100 gramów startego p... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...