Parmigiana. Słynna włoska zapiekanka z bakłażana. PRZEPIS

Parmigiana. Słynna włoska zapiekanka z bakłażana. PRZEPIS

Parmigiana. Słynna włoska zapiekanka z bakłażana. PRZEPIS

Melanzane alla Parmigiana t o jedno z najsłynniejszych dań z południa Włoch, w Polsce mało znane, bo i bakłażany, choć dziś dostępne niemal w każdym supermarkecie, wciąż niezbyt często pojawiają się na naszych stołach. Spróbujcie parmigiany, a z pewnością się to zmieni. Ta zapiekanka to dowód na to, że włoska kuchnia to prawdziwe królestwo prostoty. Jest przesmaczna. Przepis na parmigiane Składniki: 3 średnie bakłażany , 1 cebula, 2 ząbki czosnku, puszka pomidorów krojonych w zalewie, 100 gramów startego p... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.