Z wakacji nad Adriatykiem przywieźliśmy wiele kulinarnych wspomnień, jednak najbardziej w pamięć zapadł nam ten makaron z krewetkami, który jedliśmy w małej tawernie tuż przy porcie. Po powrocie postanowiliśmy odtworzyć jego smak w naszej kuchni – udało się po kilku próbach. Sekret sosu to świeże i dojrzałe pomidory oraz masło dodawane pod koniec gotowania. Przepis na makaron z krewetkami Składniki: Około 300 gramów surowych krewetek wraz z pancerzykami – dzięki nim sos jest bardziej aromatyczny, ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...