Leczo wegańskie z ciecierzycą. Mnóstwo warzyw, mnóstwo smaku, naprawdę niczego w nim nie brakuje. PRZEPIS

Leczo wegańskie z ciecierzycą. Mnóstwo warzyw, mnóstwo smaku, naprawdę niczego w nim nie brakuje. PRZEPIS

Leczo wegańskie z ciecierzycą. Mnóstwo warzyw, mnóstwo smaku, naprawdę niczego w nim nie brakuje. PRZEPIS

Od razu polubiliśmy ten przepis na leczo bez mięsa. Dzięki dodatkowi ciecierzycy i doprawieniu papryką wędzoną naprawdę niczego nie będzie wam w nim brakować. Pyszne sezonowe danie jednogarnkowe. Przepis na leczo wegańskie z ciecierzycą Składniki: 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 250 gramów pieczarek, 2 średnie cukinie (o łącznej wadze około 800 gramów), 3 papryki żółte lub w innym kolorze, puszka ciecierzycy w zalewie, 700 ml passaty , oliwa lub olej, kopiasta łyżka papryki wędzonej w proszku, pęczek natki pietruszki,... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Jak uratować przesoloną zupę?

Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.