Od razu polubiliśmy ten przepis na leczo bez mięsa. Dzięki dodatkowi ciecierzycy i doprawieniu papryką wędzoną naprawdę niczego nie będzie wam w nim brakować. Pyszne sezonowe danie jednogarnkowe. Przepis na leczo wegańskie z ciecierzycą Składniki: 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 250 gramów pieczarek, 2 średnie cukinie (o łącznej wadze około 800 gramów), 3 papryki żółte lub w innym kolorze, puszka ciecierzycy w zalewie, 700 ml passaty , oliwa lub olej, kopiasta łyżka papryki wędzonej w proszku, pęczek natki pietruszki,... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?
Czytaj dalej...