Karp po żydowsku w sosie z cebulą i rodzynkami. Doskonały na Boże Narodzenie. PRZEPIS

Karp po żydowsku w sosie z cebulą i rodzynkami. Doskonały na Boże Narodzenie. PRZEPIS

Karp po żydowsku w sosie z cebulą i rodzynkami. Doskonały na Boże Narodzenie. PRZEPIS

To bardzo tradycyjna potrawa, my jednak przyrządzamy ją nieco po swojemu i ci, którzy próbowali, są zgodni, że z tego przepisu wychodzi najsmaczniejszy. W tym daniu mieszkają się smaki słodkie z kwaśnymi, co świetnie pasuje do ryby. Karp po żydowsku na pewno będzie u nas w te święta. Przepis na karpia po żydowsku Składniki: Filet z karpia (płat) o wadze około 500 g lub podobna ilość ryby pokrojonej w dzwonka, Mąka do obtoczenia ryby plus pół łyżki mąki do sosu, 3 duże cebule, 3/4 szklanki białego wina ̵... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

12 pysznych przepisów na sałatki na Święta

Poniżej znajdziecie zestawienie pysznych sałatek na Święta. 12 prostych i smacznych przepisów na sałatki wigilijne oraz na kolejne dni świąt.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.