Gdy nie mamy zbyt dużo czasu na gotowanie, a jednocześnie mamy ochotę na coś wyrazistego i pożywnego, niekoniecznie z mięsem , sięgamy po ten przepis na jajka w sosie curry. Przepis na jajka w sosie curry Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo lub półmiękko, 1 duża cebula lub dwie mniejsze, około 3 cm kawałek świeżego imbiru, 3 ząbki czosnku, 1 większa marchewka, 1 papryczka chili, puszka mleka kokosowego (400 ml), Kopiasta łyżka proszku curry, można też użyć pasty curry , 2 łyżki posiekanej natki pietrusz...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Co zrobić gdy jednak wsypie nam się za dużo soli? Jak odwrócić ten efekt i poprawić smak naszego dania?
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...