Domowy majonez. Tylko naturalne składniki. Robi się go naprawdę prosto! PRZEPIS

Domowy majonez. Tylko naturalne składniki. Robi się go naprawdę prosto! PRZEPIS

Domowy majonez. Tylko naturalne składniki. Robi się go naprawdę prosto! PRZEPIS

Zrobienie domowego majonezu naprawdę jest banalne, a żaden sklepowy produkt nie może się z nim równać. Wychodzi naprawdę wspaniały i może być użyty jako baza do wielu innych sosów. Przepis na domowy majonez Składniki: 1 duże jajko, 2 łyżeczki musztardy, 2 łyżki octu jabłkowego lub zwykłego, olej, sól. Jak zrobić domowy majonez? Majonez najlepiej ukręcić mikserem lub blenderem z trzepaczką. Jeśli nie masz, po prostu użyj trzepaczki, wówczas jednak trzeba być gotowym na dość długie i energiczne mieszanie. Do misk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Polska

Warto przeczytać

Najlepszy sos czosnkowy!

Najlepsza receptura na sos czosnkowy! Jedyny w swoim rodzaju!

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak zrobić sos holenderski

Wiele osób zapewne słyszało o tym sosie i zastanawiało się, jak się go robi, z czego on jest i z czym się go podaje.

Czytaj dalej...

Jak zrobić zasmażkę?

Zasmażka jest podstawą wszelkich sosów, zup lub też do szparagów czy fasolki szparagowej. Często się ją stosuje nie tyle by zagęścić jakieś danie ale też by wzbogacić jego smak. Często pojawiają się problemy z zasmażką.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.