Szpajza - deser jajeczny

Szpajza - deser jajeczny

Szpajza - deser jajeczny

Przepis na : deser

szybki i efektowny deser na bazie jajek ;) pięknie się prezentuje a do tego jak smakuje :D idealny na popołudniowe słodkie zapomnienie ;) a w wersji dla dorosłych z dodatkiem %%%% Składniki (na 6 dużych pucharków): 8 jajek 4 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny sok z połowy cytryny skórka z cytryny 2 łyżki kakao 50 ml aroniówki (można dodać inny alkohol) Wykonanie: Jajka sparzyć i oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodać cukier i dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku i dalej miksować... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna (nie)codzienność

Warto przeczytać

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.