ZAPIEKANE JABŁKA POD KRUSZONKĄ

ZAPIEKANE JABŁKA POD KRUSZONKĄ

ZAPIEKANE JABŁKA POD KRUSZONKĄ

Przepis na : śniadanie

Smaki jesieni, czyli pachnące jabłka prosto z sadu. Jabłka pod kruszonką to idealny pomysł na pyszne śniadanie lub szybki deser. Przepis jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Owoce pokroiłam w kostkę, obsypałam kruszonką wstawiłam do piekarnika na około 40 minut. Składniki: 1 kg jabłek sok z połówki cytryny 100 g cukru trzcinowego 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 1 łyżeczka cynamonu Składniki: Jabłka kroję w drobną kostkę, skrapiam sokiem z cytryny, posypuję 1 łyżką cukru. Przekładam do naczyni... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kukuleczki

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Kukułeczki Kukułeczki


Założyłam bloga by móc dzielić się przepisami z innymi, gotowanie to moja wielka pasja, odkrywanie nowych smaków, eksperymenty w kuchni, to coś co kocham.
Kukułeczki.pl to miejsce, w którym znajdziesz przepisy na proste, zdrowe i szybkie w przygotowaniu dania.
Zapraszam do wspólnego gotowania!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

śniadania, deser, desery

Inne przepisy z Kukuleczki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.