Zupa ogórkowa z kiszonych ogórków to jedna z klasycznych polskich potraw, której nie mogło zabraknąć także i na moim blogu. Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 4 – 6 porcji Składniki: 300 g ogórków kiszonych bez wody 100 ml wody z ogórków 1 l bulionu sól, pieprz (opcjonalnie) 2 łyżki mąki 30 ml śmietanki kremówki 100 – 200 g ryżu Przygotowanie: Ogórki zetrzeć na grubym tarle. W dużym garnku rozpuścić łyżkę masła, przełożyć starte ogórki i zalać całość wodą z ogórków. Dusić całość pod przykryciem p... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Dieta warzywno-owocowa. Bez mięsa, tłuszczu oraz białej mąki. Sposób na pobudzenie swojego organizmu.
Czytaj dalej...Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.