Zupa czosnkowa z pianką o bardzo czosnkowym smaku. Lekka i bardzo dobra na jesienną porę, dzięki leczniczym właściwością czosnku. Myślę, że jest to świetny pomysł na zaskakujące danie – śnieżnobiała pianka na pewno zachwyci wielu Waszych gości. Czas wykonania: 50 min Ilość porcji: 6 Składniki: 1 l bulionu warzywnego 5 ząbków czosnku 100 g serka topionego 200 ml śmietanki 30 – 36 % sól pieprz Dodatkowo: gaza (u mnie zaparzacz do herbaty) natka z pietruszki grzanki Przygotowanie: Do gotującego bulionu wr... czytaj dalej...
Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.
Czytaj dalej...Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.