Szybka, zdrowa i smaczna sałatka z awokado. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 2 – 3 Składniki: 1 dojrzałe awokado 2 – 3 pomidory 150 g sera feta sok z ½ cytryny pieprz Przygotowanie: Awokado obrać, wyjąć pestkę i pokroić na mniejsze kawałki. Skropić sokiem z cytryny (aby nie ściemniało). Pomidora pokroić na niewielkie kawałki, a ser w małą kosteczkę. Wszystkie składniki wyłożyć na talerz i posypać pieprzem. Krok po kroku: 1. Awokado obrać, wyciągnąć pestkę i pokroić 2. Skropić cytryną 3. Pokroić ... czytaj dalej...
Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.