Paluszki serowe z ziołami i czarnuszką

Paluszki serowe z ziołami i czarnuszką

Paluszki serowe z ziołami i czarnuszką

Paluszki serowe z ziołami i czarnuszką to słona przekąska na imprezę lub spotkanie z przyjaciółmi. Paluszki są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. Mi najbardziej smakują posypane czarnuszką, ale Ty możesz użyć dowolnych ulubionych ziół i przypraw. Najlepiej smakują z domowym masłem orzechowym lub sosem czosnkowym. Czas wykonania: 45 min – 1 h Ilość porcji: 7 – 8 porcji (1 porcja 400 kcal) Składniki: 250 g mąki 250 g sera białego 200 g masła 1 małe jajko 1 żółtko 1 łyżeczka soli Dodatkowo: c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.