Konfitury ze śliwek z wanilią i cytryną

Konfitury ze śliwek z wanilią i cytryną

Konfitury ze śliwek z wanilią i cytryną

Dzisiaj kolejna z moich propozycji na konfitury ze śliwek – tym razem z dodatkiem wanilii oraz cytryny. Przepis na tradycyjne powidła śliwkowe znajduje się tutaj . Czas wykonania: 2 h Ilość porcji: 5 słoików 200 ml Składniki: 1 kg śliw pozostałych z produkcji soku 1 szklanka (230 g) cukru 1 cytryna 50 g cukru waniliowego Przygotowanie konfitury ze śliwek z wanilią i cytryną Śliwki uzyskane jako produkt uboczny w produkcji soku przełożyć do dużego garnka i gotować jeszcze przez godzinę na małym ogniu od cz... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.