Domowa szynka bez wędzenia

Domowa szynka bez wędzenia

Domowa szynka bez wędzenia

Jak uzyskać piękny kolor domowej, wędzonej, soczystej szynki? Jeśli jesteś ciekawy jak w domowych warunkach zrobić szynkę bez wędzenia to zapraszam po przepis! Czas wykonania: 2h (3 dni oczekiwania) Ilość porcji: 1-2 kg Składniki: 1-2 kg surowej szynki 1 opakowanie soli peklowanej 2 liście laurowe 10 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka kminku 1 główka czosnku sól 3 herbaty Lipton Przygotowanie: Do 1 litra wody wsypać 1 torebkę soli do peklowania. W tym roztworze moczyć szynkę przez 2 dni. Następnie szynk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Najlepsza dieta na zimę

Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.