Jak uzyskać piękny kolor domowej, wędzonej, soczystej szynki? Jeśli jesteś ciekawy jak w domowych warunkach zrobić szynkę bez wędzenia to zapraszam po przepis! Czas wykonania: 2h (3 dni oczekiwania) Ilość porcji: 1-2 kg Składniki: 1-2 kg surowej szynki 1 opakowanie soli peklowanej 2 liście laurowe 10 ziarenek ziela angielskiego 1 łyżeczka kminku 1 główka czosnku sól 3 herbaty Lipton Przygotowanie: Do 1 litra wody wsypać 1 torebkę soli do peklowania. W tym roztworze moczyć szynkę przez 2 dni. Następnie szynk... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.