Babeczki marchewkowe

Babeczki marchewkowe

Babeczki marchewkowe

Babeczki marchewkowe to pierwsze ciasto marchwią w moim wykonaniu. Sama nazwa pewnie, niektórych z Was nie zachęca do przygotowania, ale zapewniam że są pyszne! Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 12 sztuk Składniki: 200 g marchwi 200 g mąki pszennej 2 jajka 160 g masła 150 g cukru (2/3 szklanki) 1 łyżeczka cukru waniliowego skórka z 1 pomarańczy 50 g orzechów (włoskich lub laskowych) ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody Przygotowanie: Masło rozpuścić i wystudzić. Marchew oraz skórkę z pomarańczy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu KuchniaWeDwoje.pl

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.