Z ŁĄKI NA TALERZ: Szampan z kwiatów czarnego bzu

Z ŁĄKI NA TALERZ: Szampan z kwiatów czarnego bzu

Z ŁĄKI NA TALERZ: Szampan z kwiatów czarnego bzu

Gdy czarny bez jest w pełnym rozkwicie, to lekka sylwetka lata już coraz wyraźniejsza na horyzoncie. Zakładam pieskowi szelki i idziemy na łąkę która obfituje na skarajach w obficie kwitnące krzewy czarnego bzu. Zbieram tyle ile zdołam zmieścić w jednej ręce i uciekamy przed nadciągającą burzą, która z każdą minutą coraz głośniej pomrukuje nad głowami. Gdy pierwsze krople uderzają o parapet, ja odcinam już oczyszczam kremowe kwiaty z najgrubszych zielonych łodyg. Wkładam pachnące baldachy razem z plastrami d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Lecznicze właściwości czarnego bzu

Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.