Nareszcie wiosna wykluła się w całej swej okazałości! Ciepłe promienie słońca, lekki wiatr, zapach ożywionej ziemi, zielony woal maleńkich listków na drzewach ♥ Co prawda fiołkowy sezon przeminął ale jest jeszcze ona! Soczyście żółta i pełna pierwszych promieni wiosennego słońca - forsycja. Wystąpiła już tu pod postacią galaretki na winie , wiosennego octu , czy lekkiej herbatki oraz kilku dekoracyjnych aranżacjach. Tym razem wmieszałam te radosne, rozgwieżdżone kwiaty w miodowe bułeczki scones na maślance i ... czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)