Z ŁĄKI NA TALERZ: Dżem malinowy z owocami czarnego bzu

Z ŁĄKI NA TALERZ: Dżem malinowy z owocami czarnego bzu

Z ŁĄKI NA TALERZ: Dżem malinowy z owocami czarnego bzu

Krzewy czarnego bzu zaczynają ciemnieć od dojrzewających owoców. Niektóre z kiści są już naprawdę dorodne i gotowe do obdarowywaniem naszych kuchennych smaków samym dobrem :) Znak, że lato zmierza ku końcowi, dni stają się coraz krótsze, wieczory owiewa chłodny wiatr. Ale zanim nadejdą słoty i przenikające zimno mamy jeszcze chwilę i nadzieję na złotą jesień. Czas robić zapasy i pakować do przetworów smak słońca :) W tym roku, oprócz soku z czarno bzowych owoców , zamknęłam ich dobro także w słoikach pełnych m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Lecznicze właściwości czarnego bzu

Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

malinowe, maliny, słoik, przetwory

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.