Z ŁĄKI NA TALERZ: Dojrzewająca lemoniada rumiankowa z miodem

Z ŁĄKI NA TALERZ: Dojrzewająca lemoniada rumiankowa z miodem

Z ŁĄKI NA TALERZ: Dojrzewająca lemoniada rumiankowa z miodem

Siedzę na tarasie działki moich dziadków. Na przeciwko w garażowym cieniu zieje niemiłosiernie mój bury psiak i chyba jest o krok od wyparowania. Gorąco. Wiatr prawie niewidocznie porusza liśćmi brzozy sąsiada, gdzieś w oddali formują się kłębiaste chmury. Wchodzę do garażu...przyjemny, lekki chłód opływa ramiona. Chwytam rower, piesek zrywa się na równe łapy i radośnie podszczekuje, próbując złapać zębami za oponę roweru. Już wie, że jedziemy nad staw i że będzie mógł ochłodzić się w wodzie...jeszcze tylko kilkaset... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dieta cytrynowa (Lemon detox diet)

Sposób na pozbycie się toksyn z organizmu.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.