Jest środek rabarbarowego sezonu, a ja przez tydzień nie mogłam nigdzie dostać jedej rubinowej łodygi. W końcu się udało, dlatego zapraszam Was dziś na iście wiosenną ucztę! :) Na stole już czekają rumiane a'la kofty z łososia pełne aromatycznych ziół i delikatnego wnętrza. Do tego ona...gwiazda programu, czyli salsa z rabarbarem z dodatkiem słodkiego ananasa, natki pietruszki i cebulii, a całość skropiona olejem chili, z racji braku świeżej papryczki. Rabarbar i młodą cebulę opaliłam na kuchence gazowej ale może... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Karp jest to tradycyjna świąteczna polska potrawa. W obecnych czasach odchodzi się od tradycyjnych polskich potraw, gdyż według religii w wigilię już nie obowiązuje post.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)