Listopad jaki jest, każdy widzi. Z jednej strony szary, ponury, chłodny, pachnący dymem i mokrymi liśćmi, a z drugiej pełen ciepłych swetrów o pięknych splotach, pachnących świeczek i malutkich lampek wprowadzających przytulny nastrój. Do tej jaśniejszej strony Listopada polecam jeszcze jakiś miły koc, dobrą książkę i szklankę albo kubek pysznej herbaty! Na przykład tej z imbirem, goździkami, bardzo jesiennym jabłkiem i lekko letnimi malinami i jeżynami (zachomikowanymi w zamrażarce na potrzeby właśnie takic... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)