Przygotowywałam zakwas na chleb już kilka razy z różnym skutkiem. Czasami zalewał mi sobą kuchenkę, taki był wesoły i ciekawy świata, a czasami umierał cichutko w kuchennym kącie. Jednak po wielu próbach oswajania się z życiem w słoiku, dokarmiania, odstawiania, kładzenia spać do chłodu, aby poczekał na następne wypiekanie i za każdym razem, kiedy udało nam się współpracować, efekt był bardzo zadowalający i smaczny! Naprawdę domowy chleb, nawet jeżeli nie do końca wyrośnie tak mocno, jak byśmy chcieli i nawet... czytaj dalej...
Dieta, przeznaczona do 5 posiłków dziennie. Niewiele zasad, poza dokładnym liczeniem kalorii.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)