Korzeń selera to chyba jedno z warzyw, które najrzadziej zajmuje jedno z głównych miejsc na naszych stołach i kiedy zobaczyłam gdzieś połączenie smaków selera i gruszki, pomyślałam, że dam temu szansę :) Już podczas ścierania na tarce drugiej połówki tego okrągłego korzenia, miałam nadzieję, że wysiłek ten jest wart efektu końcowego i rozmyje wspomnienie wybrania tarki ręcznej... Efekt w postaci złocistych placków nie dość, że wart był każdego pociągnięcia warzywem po tarce, to jeszcze przerósł moje najśmiels... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)