Złotą jesień czas zacząć! To właśnie ta pora roku sprawia, że gdzieś na dnie brzucha rodzi się ekscytacja, poruszenie i jakiś rodzaj twórczej energii. Choć lato tego roku było za rótkie nawet dla mnie, to żaden wiatr nie wieje mi w żagle tak, jak ten jesienny. Zapraszam Was zatem na łódeczki! :) Pikantne łódeczki ze słodkich ziemniaków marynowane w miso i miodzie, które delikatnie wprowadzą jeszcze trochę wakacyjne podniebienia w świat przytulnych zapachów i ogrzewających smaków. To proste i szybkie w przygot... czytaj dalej...
Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)