Słyszeliście kiedyś o marynowanych jajkach? Mi się jeszcze nie zdarzyło do tej pory ani słyszeć, ani jeść, więc kiedy tylko wpadłam na ten przepis przeglądając stare czasopisma, od razu mnie zaciekawił i postanowiłam go wypróbować, zwłaszcza, że wpisuje się w tematykę zbliżającej się Wielkanocy, na której jajka królują w każdej postaci :) A zatem ugotowane na twardo jajka obrane ze skorupek zalewa się bardzo podobną marynatą do tej, którą wykorzystuje się do śledzi po skandynawsku . W słodko-kwaśnej zalewie doprawi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)