Słyszeliście kiedyś o marynowanych jajkach? Mi się jeszcze nie zdarzyło do tej pory ani słyszeć, ani jeść, więc kiedy tylko wpadłam na ten przepis przeglądając stare czasopisma, od razu mnie zaciekawił i postanowiłam go wypróbować, zwłaszcza, że wpisuje się w tematykę zbliżającej się Wielkanocy, na której jajka królują w każdej postaci :) A zatem ugotowane na twardo jajka obrane ze skorupek zalewa się bardzo podobną marynatą do tej, którą wykorzystuje się do śledzi po skandynawsku . W słodko-kwaśnej zalewie doprawi... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)