Przez ostatnie tygodnie w blogowych statystykach królują wszystkie przepisy z dynią w roli głównej, więc pomyślałam, że dodam coś nowego do tej całkiem długiej listy jesiennych dyniowych pyszności :) Chodźcie do stołu, bo tu już parują zapiekane krągłe gnocchi w morzu kremowego sosu z pieczonej dyni. A między pulchnymi kluseczkami, rozciąga się mleczna mozzarella, chowają się słodkie kawałki suszonych pomidorów i chrupie czerwona papryka. Ozłocone w piekarniku kluseczki, nabierają rumieńców, delikatnego wnętr... czytaj dalej...
Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)